Дневният ред включва приемането на вътрешни правила и точка Разни, а

...
Дневният ред включва приемането на вътрешни правила и точка Разни, а
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха състава на 25-те постоянни комисии в НС без тяхното ръководство

Дневният ред включва приемането на вътрешни правила и точка " Разни ", а Желязков посочи, че комисиите могат да променят дневния ред. Той посочи и по какъв начин ще се управляват комисиите - по избрани критерии в низходящ ред.

 

А те са: член на комисия, който в 48-ото Народно събрание е бил неин ръководител. Ако в този момент той или тя не е член на същата комисия, или не е депутат, позицията ще е за народен представител от същата ПГ.

 

Заради отпадането на " Български напредък " от Народното събрание, Има Такъв Народ ще получават правото да управляват комисията по противопоставяне на корупцията.

 

Казусът с прехвърлянето на шефското място за различен член от парламентарната група засяга  ПП-ДБ -  Антон Тонев не е народен представител от Политическа партия в този парламент. Негов заместител в здравната комисия предходната година обаче бе Александър Симидчиев от Демократична България, който още веднъж е народен представител.

 

Спорната правна комисия, за която Политическа партия желаеха ротационен принцип и гласяха за нея Стою Стоев, по новия проект трябваше да е за Радомир Чолаков от ГЕРБ, само че той към този момент съобщи, че не желае да я управлява.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се причисли в нито една от непрекъснатите комисии в Народното събрание. 

 

Ето в кои ще заседават останалите водачи:

 

Бившият финансов министър и съпредседател на " Продължаваме промяната "  Асен Василев ще бъде в комисията по бюджет и финанси и по Въпросите на европейския съюз.

Тошко Йорданов от " ИТН " членува в комисията по бюджет и финанси и по култура и медии.

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде в комисията по конституционни въпроси, въпреки че се разгласи срещу съществуването ѝ, както и в тази по вътрешна сигурност и публичен ред.

 

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще бъде част от комисията по правни въпроси и от тази по контрол над службите за сигурност.

 

Лидерът на СДС Румен Христов ще работи в комисията по икономическа политика и нововъведения и в комисията по земеделие, храни и гори.

 

Лидерът на " Зелено придвижване "  Владислав Панев ще е член в комисиите по икономическа политика и нововъведения и енергетика.

 

Бившият министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков ще взе участие в комисията по външна политика.

 

Съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов ще членува в комисията по външна политика и в тази по защита.

 

Номинираният за образец от ПП-ДБ акад. Николай Денков ще е в комисията по въпросите на Европейския съюз и в тази по образованието и науката.

 

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов ще е в комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и по контрол над службите за сигурност.

 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще е в комисията по контрол над службите за сигурност и в тази за труда и обществената политика.

 

Лидерът на " Възраждане "  Костадин Костадинов ще е част от комисията по култура и медии и от тази за политиките на българите отвън страната.

 

Предвиденият за през днешния ден парламентарен надзор се отсрочва за сряда, взеха решение депутатите. Предложението беше направено от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. 

 

Заседанията на парламентарните комисии в сряда ще стартират 30 минути след привършване на дневния ред. 

 

Според признато през днешния ден допълнение на Правилника за организацията и активността на 49-ото Народно заседание,  когато няма определено управление на парламентарната комисия, съвещанието ѝ да се води от избран от ръководителя на Народното събрание неин член.

 

Те включиха две нови точки в дневния си ред – избор на непрекъснати комисии и план на решение за допълнение на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, а до стигането на избора на комисии имаше кавги и обиди от страна на част от народните представители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР